Webinar "Βία και παρενόχληση στην εργασία: Η νομική ρύθμιση"
Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ώρα 16:00-17:00, το ErgoWell-being by Ergonomia θα υλοποιήσει ανοικτό Webinar με τίτλο "Βία και παρενόχληση στην εργασία: Η νομική ρύθμιση".
Το Webinar απευθύνεται σε HR και Health & Safety Managers.
Θέματα που θα συζητηθούν:
- Η νομική διάσταση περιστατικών βίας και παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
- Αντιμετώπιση σε νομικό επίπεδο (ποινικό, αστικό, διοικητικό, πειθαρχικό).
- Τρόποι ενδοεπιχειρησιακής διαχείρισης - περιπτωσιολογία.
Εισηγήτρια: η νομικός Μαριάννα Βασιλείου, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, επιστ. συνεργάτιδα & υπ. Δρ. Ιατρικής ΑΠΘ.
Η συμμετοχή στο Webinar είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε πατήστε εδώ.
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της εισηγήτριας:
Η Μαριάννα Βασιλείου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (2007) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της ίδιας Σχολής (2011). Είναι επίσης κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Σύγχρονες Ιατρικές Πράξεις: Δικαιική Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση» του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης των Σχολών Νομικής, Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Θεολογίας του ΑΠΘ (2014).
Είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής ομάδας MERG AUTh (Medical Experts Research Group – Aristotle University of Thessaloniki) και του Εργαστηρίου Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής ΑΠΘ, επιστημονική συνεργάτιδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία» του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, μέλος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων ΑΠΘ και υποψήφια διδακτόρισσα της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το θέμα της διατριβής της είναι «Κενά και ανεπάρκειες του ισχύοντος δεοντολογικού πλαισίου που ρυθμίζει τις εφαρμοζόμενες και τις αναμενόμενες να εφαρμοστούν μεθόδους ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής».
Από το έτος 2009 ασκεί μαχόμενη δικηγορία, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και με την ιδιότητα της Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω πλέον. Εξειδικεύεται σε ζητήματα ισότητας των φύλων και έμφυλης βίας και είναι μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΔΣΘ. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια ως εισηγήτρια και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών και έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε συλλογικά έργα και σε επιστημονικά περιοδικά. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, εκτός των προαναφερθέντων, την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο και τα fake news, ειδικά στο χώρο της υγείας, τη φεμινιστική θεώρηση του δικαίου και τη σχέση του δικαίου με τις καλές τέχνες και την ποπ κουλτούρα.