Νέα ιστοσελίδα του Σ.ΕΠ.Ε.

Νέα ιστοσελίδα του Σ.ΕΠ.Ε, αναβαθμισμένη αισθητικά και λειτουργικά, στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος για θέματα ΥΑΕ (εργοδότης, εργαζόμενος, τεχνικός ασφάλειας, ιατρός εργασίας) μπορεί να αναζητήσει εύκολα έγκυρη πληροφόρηση.

Παγκόσμια ημέρα Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία - 28/4/2022

Το φετινό σύνθημα είναι "Act together to build a positive safety and health culture". Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΥΕ, τα στελέχη της Ergonomia έστειλαν ο καθένας το δικό του μήνυμα, πάνω στην Κουλτούρα Ασφάλειας & Υγείας.

Αφιέρωμα Health & Safety Awards 2020 στο Plant Ιουλίου

plant magazine

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ergonomia βραβεύτηκε σαν η καλύτερη ΕΞΥΠΠ της χρονιάς, με την απονομή του Distinguished Service of the Year, αλλά και αρκετά ακόμα βραβεία, τόσο ανεξάρτητα όσο και μαζί με πελάτες της.

Άρθρο του Ηλία Σπηλιόπουλου στο Plant Απριλίου-Μαΐου

 

Άρθρο του Ηλία Σπηλιόπουλου, διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου Τεχνικών Ασφαλείας & Ιατρών Εργασίας της Ergonomia, με τίτλο “Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τον κορωνοϊό – Πρόληψη της εξάπλωσης και παραγωγικότητα της βιομηχανίας: Ένα δύσκολο εγχείρημα και πώς επιτυγχάνεται” δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plant (Τεύχος 43 / Απρίλιος-Μάιος 2020).

Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

 

Ασφάλεια μηχανημάτων με σύμμαχο την Ergonomia

Ασφάλεια μηχανημάτων με σύμμαχο την Ergonomia

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η μείωση των ατυχημάτων όχι μόνο μέσω της τήρησης των απαιτήσεων ασφάλειας και υγείας (Α&Υ) κατά την εργασία που θέτει η Ελληνική νομοθεσία, αλλά και με την αναβάθμιση της ασφάλειας των μηχανημάτων, τόσο κατά την κατασκευή τους, όσο και κατά την χρήση τους.

Θερμική Καταπόνηση, Οδηγίες και Προφυλάξεις

 

Λόγω της θερινής περιόδου που διανύουμε, κρίνουμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε και φέτος ορισμένες βασικές οδηγίες για την πρόληψη των προβλημάτων που δημιουργεί ο καύσωνας στο ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης και κατά συνέπεια στη λειτουργία της.

Οι οδηγίες στοχεύουν στην ενημέρωση των εργαζομένων για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης και αφορούν περιπτώσεις διαφορετικών δραστηριοτήτων: